روزکتاب وکتابخوانی وکتابدارمبارک

ساخت وبلاگ

کتاب بخوانیم

انسان از دو بُعد جسمی و اندیشه­ای ساخته شده است. آشکارترین تفاوت انسان با دیگر موجودات، همان وجه فکری و اندیشه­ای اوست. همان­گونه که جسم انسان برای ادامه حیات و سلامتی خود به غذای سالم و مفید نیاز دارد، اندیشه او نیز برای ساختن خود و جامعه و روان خود، احتیاج به غذای معنوی سالم دارد. یکی از مصادیق تغذیه فکری، کتاب خوب و مفید است. مطالعه کتاب­های خوب می­تواند در شخصیت ما تحول مثبت ایجاد کند. کتاب خوب چون دوست خوب است که عقل را می­افزاید، ذهن را فعال می­کند، تجربه را زیاد می­کند و پند و عبرت می­دهد.

امروزه، توسعه فرهنگی جوامع و پیشرفت آن بسته به کتاب و کتاب­خوانی است؛ زیرا دانستن، موجب توانستن و مقدمه آن است. این توجیه به هیچ وجه پذیرفته نیست که برخی می­گویند برای مطالعه و خواندن فرصت نداریم یا قیمت کتاب گران است. باید همه با هم نهضت کتاب­خوانی را برای ارتقا و افزایش دانایی و پیشرفت اجتماعی به یک فرهنگ تبدیل کنیم؛ فرهنگی که زیربنای کارهای دیگر ماست.

نقش کتاب در زندگی

هیچ ملتی در جهان به ترقی و تمدن واقعی نرسیده است؛ مگر آن که در راه ترویج فرهنگ و دانش کوشیده است و حصول این مقصود، فقط از راه مطالعه کتب و آثار متفکران بزرگ و بهره گرفتن از آنها ممکن شده است. اهمیت کتاب، کتاب خانه و کتاب­خوانی تا جایی است که امروزه یکی از لوازم اولیه و ضروری زندگانی است و هیچ کس بی­ مطالعه و استفاده از کتاب نمی­تواند زندگی کند و در حقیقت انسان تربیت شده و معاشرتی و جامع به حساب نمی­آید.[23]

یکی از افتخارات ویژه اسلام در بین ادیان آسمانی این است که خداوند به قلم و آنچه می­نویسند سوگند خورده است و این اشاره به ارزش والای آن در اسلام و تفکر دینی مسلمانان دارد. در تاریخ تمدن اسلامی نیز پیشرفت مسلمانان با ظاهر شدن دانشمندان بزرگ، آثار و کتاب­های بزرگ علمی و ترجمه کتاب­ها و تأسیس کتاب خانه­های بزرگ در شهرهای اسلامی مانند بیت­الحکمه در بغداد و دارالعلم در قاهره و ... بوده است.

امروزه، کتاب و کتاب­خوانی در فرآیند توسعه فرهنگی و اجتماعی جوامع، دارای نقش مؤثری است که بدون در نظر گرفتن آن، امکان دست یابی به توسعه و پیشرفت مطلوب وجود ندارد. افزون بر این، کتاب و کتاب­خوانی در سلامت روانی و اخلاقی فرد و جامعه و تعلیم و تربیت مؤثر است.ارسالی:حسین عروجی مسئول کتابخانه عمومی شهیدمصطفی خمینی استان مرکزی شهرستان خمین

+ نوشته شده در پنجشنبه بیستم آبان ۱۴۰۰ ساعت 11:0 توسط حسین عروجی  | 

به کتابخانه شهیدمصطفی خمینی خوش آمدید....
ما را در سایت به کتابخانه شهیدمصطفی خمینی خوش آمدید. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahidmostafakhomeina بازدید : 129 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 1:29